Boeken

Boeken kunt u opzoeken in de Catalogus; als u in de Walaeus Bibliotheek zelf bent kunt u ook in de kast boeken op onderwerp opzoeken. De boeken zijn geplaatst volgens de indeling van de National Library of Medicine (NLM).
Geleende boeken mogen niet naar het buitenland worden meegenomen.

Enkele hand-, studie en kernboeken zijn niet uitleenbaar dan wel uitleenbaar voor één dag.

Tijdschriften

De tijdschriftencollectie bestaat uit twee segmenten: fulltext online tijdschriften en papieren tijdschriften. Het merendeel van de tijdschriftabonnementen betreft online-only tijdschriften. 

De Walaeus Bibliotheek heeft een abonnement op enkele  tijdschriften die alleen op papier verschijnen (of waarvoor geen online licentie is aangekocht). Deze tijdschriften worden niet uitgeleend en kunt u alleen in de bibliotheek zelf inzien/kopiëren. De meest recente afleveringen staan op alfabet gerangschikt tegen de achterwand van het studielandschap.

De oudere gebonden jaargangen staan alfabetisch gerangschikt op afgekorte titel (volgens PubMed, zoals bijv. BR J RADIOL). U vindt ze achterin de Walaeus Bibliotheek.

Meetinstrumenten zoals vragenlijsten worden vaak als artikel of in boekvorm gepubliceerd. Zoek zowel op acroniem als volledige naam, bv. KDQOL én Kidney Disease Quality of Life Instrument.

Zorginzicht.nl: een beta-site die toegang geeft tot kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten van de zorg in Nederland.

• Cotan documentatie NIP bevat test- en researchbeschrijvingen alsmede beoordelingen van de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN).
• Meetinstrumentenzorg voor informatie over Nederlandstalige meetinstrumenten, inclusief bronnenoverzicht. Deze database is ontwikkeld aan Zuyd Hogeschool. 
• PROQOLID Patient-Reported Outcome and Quality of Life Instruments Database. Toegang tot de volledige tekst is niet gratis. Wel kan in deze database de naam van een meetinstrument geverifiëerd worden.
• ETS Test Collection geeft informatie over zo'n 20.000 tests en andere meetinstrumenten vanaf begin 20e eeuw tot heden.
• Test Reviews Online is een bestand bestaande uit reviews van tests zoals die verschijnen in de Mental Measurements Yearbook series. Deze serie bevindt zich in de collectie van de Bibliotheek van FSW.

Medisch

• Anatomical terms
• Online Medical Dictionary
• Medisch woordenboek via Medline Plus, ook voor de mobiele telefoon

MedPix  (National Library of Medicine)

Bioethics Literature Database (BELIT): an extensive bibliographic directory of literature in the area of bioethics unique world wide, containing references to monographs, grey literature, legal documents, journal articles, newspaper articles and book contributions. The database is coordinated by the German Reference Centre for Ethics in the Life Sciences (Bonn, Germany). Most items are from 1950 to the present, with some older items dating to the late 1800’s.

Global Ethics Observatory: a system of databases maintained by Unesco with worldwide coverage in bioethics and other areas of applied ethics in science and technology such as environmental ethics, science ethics, and technology ethics. Coverage is 2005-present

Globethics.net is a global network of persons and institutions interested in various fields of applied ethics. It offers access to a large number of resources on ethics, and facilitates collaborative web-based research, conferences, online publishing and information sharing.

Introduction to EBP tutorial (Duke University/University of North Carolina)

Centre for Evidence-Based Medicine (University of Oxford): this website contains teaching materials and analytical tools for EBM